Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A legjobb természetes szorongáscsillapítók
  2023-12-18 22:33:30, hétfő
 
  A legjobb természetes szorongáscsillapítók - zöld tea, alternatív terápiák, természet, háziállatok, magnézium, D-vitamin

A szorongás egy olyan mentális betegség, amely nagyon sok embert érint. A szorongást nemcsak gyógyszerekkel lehet csillapítani, hiszen nagyon sok természetes módszer is létezik ennek az állapotnak az enyhítésére. Mutatjuk is, melyek ezek.

Az egyik módszer a rendszeres testmozgás, amely nagyon hatékony a szorongás természetes kezelésében. Bármilyen mozgás, amely segít kicsit megemelni a pulzusszámot, hasznos vegyi anyagokat, pontosabban endorfinhormonokat szabadít fel az agyban, ami nagyban hozzájárul a hangulat javításához. Még a gyaloglás is sokkal jobb kedvet varázsolhat.

A meditáció is nagyon hatékony módszer a szorongás csökkentésére. Az is fontos, hogy mindennap legyen egy-két óra, amikor csakis magunkkal foglalkozunk, amit én-időnek is nevezhetünk. Ilyenkor foglalkozzunk olyan dolgokkal, amiket szeretünk csinálni, legyen ez olvasás, varrás, festés. A lényeg, hogy valamilyen pihentető tevékenységről legyen szó, hiszen ezek a kedvelt tevékenységek segítenek a test és az elme teljes ellazulásában, illetve a szorongás tüneteinek enyhítésében.

A megfelelő légzéstechnikák alkalmazása is nagyon sokat segíthet a szorongás enyhítésében. Szorongás hatására ugyanis a légzés felgyorsul. Azonban ha megtanuljuk a helyes légzéstechnikát, azaz tudatosan lassítani a légzésünket, amikor szorongást kiváltó helyzetbe kerülünk, akkor ez nemcsak a pulzusszámot fogja csökkenteni, hanem az agy is ,,tudomásul veszi", hogy nincs mitől félnie és így a szorongásos tünetek meg sem jelennek.

Ha szorongással küzdünk, alternatív terápiákat is bátran kipróbálhatunk, ilyen például az akupunktúra, az aromaterápia, a masszázsterápia és a hipnózis.

Egyes gyógyteák is nagyon sokat segíthetnek a pihenésben és a relaxációban, ebbe a csoportba tartozik például a kamillatea is. Ez a tea kiválóan alkalmas a szorongás csökkentésére csakúgy, mint a zöld tea. A zöld tea ugyanis egy L-teanin nevű vegyületben bővelkedik, amely nemcsak a szorongás, hanem a depresszió tüneteit is nagyon hatékonyan képes lecsökkenteni.

A természetben töltött idő is bizonyítottan csökkenti a felnőttkori szorongást, a természetközeli élmények ugyanis nagyon pozitívan hatnak a mentális egészségre.

A magnézium olyan ásványi anyag, amely nagyon hatékony természetes tápanyag lehet a szorongásra. A magnézium olyan táplálékokban is megtalálható, mint a mandula, a fekete bab, a kesudió, az étcsokoládé, a spenót, a teljes kiőrlésű gabonák, a quinoa.

A D-vitamin a szerotonin szintjéhez kapcsolódik, a hangulatjavító hormonhoz, amely javítja a fókuszt és segít nyugodtnak érezni magunkat. Egyes kutatások összefüggést találtak a szorongásos rendellenességek, a depresszió és a D-vitamin-hiány között. Növelhetjük D-vitamin-szintünket, ha több időt töltünk a szabadban vagy ha halakat fogyasztunk.

Az omega-3 zsírsavak hihetetlenül pozitívan hatnak az agy egészségére. Egyes kutatások kimutatták, hogy a halolajban található omega-3 zsírsavak segítenek csökkenteni a szorongást.

Fontos, hogy az étrendünk aminosavat is tartalmazzon. Az L-teanin megtalálható a fekete és a zöld gyógyteában. Ez egy olyan aminosav, amely szorongásgátló hatással rendelkezik.

A tanulmányok összefüggést mutattak ki a háziállatokkal töltött idő és a szorongás csökkenése között is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: rendellenességek, légzéstechnikát, légzéstechnikák, természetközeli, masszázsterápia, szorongásgátló, hangulatjavító, gyógyszerekkel, kipróbálhatunk, tevékenységről, háziállatokkal, lecsökkenteni, bizonyítottan, csökkentésére, foglalkozzunk, táplálékokban, ellazulásában, tevékenységek, pulzusszámot, összefüggést, enyhítésében, foglalkozunk, csillapítani, megtalálható, relaxációban, tartalmazzon, természetben, hihetetlenül, aromaterápia, szorongással, szorongásos, felnőttkori, csökkenteni, szorongásra, varázsolhat, pontosabban, legjobb természetes, olyan mentális, szorongást nemcsak, egyik módszer, rendszeres testmozgás, szorongás természetes, hangulat javításához, szorongás csökkentésére, kedvelt tevékenységek, elme teljes, szorongás tüneteinek, megfelelő légzéstechnikák, szorongás enyhítésében, légzés felgyorsul, helyes légzéstechnikát, pulzusszámot fogja, Növelhetjük D-vitamin-szintünket,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A Megváltó szolgálatában  Alázat  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Elköszönt  Szép estét kedves látogatóimna...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png virág  Az engedelmesség miért nem vál...  Szép estét  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Alázat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Tavaszi kép  Kövesd a cowboyt!  Bounty krémes  Erdőn  Fehér virág  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Adakozás  Tavaszi kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Albert Einsteinről  Neked tudnod kell  Nagyi telefonál  Mi lenne ha  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Akarat  Png kislány  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Paul David Tripp Április 19  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Akarat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Akarat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Gonosz démon-álarc  Tanuld meg ezt a versemet  Akik bántanak téged  Png virág  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Zilahy Lajos gondolata  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Régi emberek, akikre máig büsz...  A Megváltó szolgálatában  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png virág  Albert Einsteinről  Png telefon  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nem számIt  Png csokor  Png fotel  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Fekete István - Akác  Rátalálsz  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Radikális szeretet  Hazára minden embernek szükség...  Paul David Tripp Április 21  Bounty krémes  Tavaszi kép  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet 
Bejegyzés Címkék
legjobb természetes, olyan mentális, szorongást nemcsak, egyik módszer, rendszeres testmozgás, szorongás természetes, hangulat javításához, szorongás csökkentésére, kedvelt tevékenységek, elme teljes, szorongás tüneteinek, megfelelő légzéstechnikák, szorongás enyhítésében, légzés felgyorsul, helyes légzéstechnikát, pulzusszámot fogja, szorongásos tünetek, csoportba tartozik, depresszió tüneteit, természetben töltött, felnőttkori szorongást, természetközeli élmények, mentális egészségre, magnézium olyan, teljes kiőrlésű, szerotonin szintjéhez, hangulatjavító hormonhoz, szorongásos rendellenességek, szabadban vagy, omega-3 zsírsavak, halolajban található, étrendünk aminosavat, zöld gyógyteában, olyan aminosav, tanulmányok összefüggést, háziállatokkal töltött, szorongás csökkenése, rendellenességek, légzéstechnikát, légzéstechnikák, természetközeli, masszázsterápia, szorongásgátló, hangulatjavító, gyógyszerekkel, kipróbálhatunk, tevékenységről, háziállatokkal, lecsökkenteni, bizonyítottan, csökkentésére, foglalkozzunk, táplálékokban, ellazulásában, tevékenységek, pulzusszámot, összefüggést, enyhítésében, foglalkozunk, csillapítani, megtalálható, relaxációban, tartalmazzon, természetben, hihetetlenül, aromaterápia, szorongással, szorongásos, felnőttkori, csökkenteni, szorongásra, varázsolhat, pontosabban, természetes, növelhetjük, javításához, egészségére, nevezhetünk, tanulmányok, gyógyteában, segíthetnek, rendelkezik, akupunktúra, étcsokoládé, légzésünket, vegyületben, kapcsolódik, megtanuljuk, alkalmazása, enyhítésére, kezelésében, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4013
  • e Hét: 28904
  • e Hónap: 60390
  • e Év: 265091
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.